wat zijn bachbloesems

 

Bachbloesems zijn extracten van verschillende in het wild groeiende bloemen,  planten, bomen en struiken. Deze remedies werken positief in op emoties.

Bachbloesems zijn volledig natuurlijk en kunnen zowel voor kinderen en volwassenen als voor dieren gebruikt worden.

waarom bachbloesems

 

Bachbloesems zijn een mooie aanvulling op de behandelwijzen waarmee ik werk.  Op de kaarten van de bachbloesems staat te lezen wat degene nodig heeft als het de bloesem trekt. Deze informatie verwerk ik tijdens de sessies.

Als voorbeeld: ik heb een keer een meisje bij mijn praktijk gehad, die de Bachbloesem trok, die met ongeduld te maken had. Ik had dat nog niet ontdekt tijdens de sessie met het paard. De volgende keer ben ik er op gaan letten en inderdaad, toen zag ik het heel duidelijk. Het bijzondere was, dat dat meisje veel innerlijke boosheid had, wat dus voortkwam uit haar ongeduld. Dan is het fijn dat je met de Bachbloesems dat nog extra kunt ondersteunen.

hoe werkt het

 

Bachbloesem heeft de eigenschap om een negatieve emotie om te buigen naar een positieve. Bijvoorbeeld faalangst wordt omgezet in zelfverzekerdheid.

bachbloesems voor dieren

 

Ook dieren ervaren angst, onzekerheid, stress en tal van andere emoties. Als deze emoties uit balans zijn, kan probleemgedrag gaan optreden. Met Bachbloesems kan een dier op een vriendelijke, zachte manier geholpen worden om weer in balans te komen. Veel probleemgedrag is met Bachbloesems te corrigeren. Het is natuurlijk wel zaak om eerst de lichamelijke klachten uit te sluiten en dat kan alleen de dierenarts doen. Als er geen aanwijsbare reden is, kunnen de Bachbloesems uitkomst bieden.

 

tenslotte

 

Bachbloesems hebben ook een positief effect op overgangsklachten.

Beech,  helpt wanneer je prikkelbaar bent en op alles en iedereen kritiek hebt.

Clematis, verbetert je concentratie.

Impatiens, werkt als kalmeringsmiddel wanneer je ongeduldig of opvliegend bent.

Mustard, helpt je als je je somber of neerslachtig voelt.

Olive, geeft je meer energie.

Walnut, helpt je om te wennen aan veranderingen.

Soms voeg ik de Rescue nog toe, maar dat ligt aan de persoon en je situatie.