hulp voor je kind:

Is je kind heel gevoelig, kan het zich moeilijk uiten of wordt het vaak boos? Trekt het zich terug, wordt het gepest of begrijpen jullie elkaar niet meer? Of heeft het last van (te) veel prikkels, kan het heel veel piekeren of heeft het weinig zelfvertrouwen. Of kom je er als ouder gewoon even niet meer uit? 

 

Bij kinderen start ik met een fotoreading, op die manier komen we tot de kern, en kunnen we daarna kijken hoe we verder gaan. 

hulp voor jezelf:

Ben je (hoog) gevoelig? Loopt je hoofd over met piekergedachten of weet je echt niet meer welke richting je op moet? Twijfel je over je werk of vind je het ouderschap lastig? 

 

Of vind je het lastig om je grenzen aan te geven, heb je het gevoel dat je steeds weer dezelfde fouten maakt of de verkeerde keuzes? 

 

Ben je moe of overwerkt  of word je juist moe van jezelf, ben je niet geconcentreerd? Of voel je je anders en niet begrepen? 

Hierin ben je niet de enige, je leven is een avontuur waarin je steeds weer de lessen leert die je mag leren.

hulp voor het gezin: 

Alles is met elkaar verbonden en inmiddels kan ik wel uit ervaring zeggen dat dit met het gezin ook zo werkt. Vaak is er een hulpvraag voor een gezinslid, meestal het kind, maar dan blijkt dat ouders ook een belangrijke rol spelen om veranderingen in het gedrag van het kind door te kunnen voeren. Het kind spiegelt altijd zijn ouders. Soms is het daarom voor het kind fijn om eerst de ouders inzichten te geven in hun gedrag. En op het moment dat je dan je eigen gedrag gaat herkennen en er bewust voor kiest om ander gedrag te laten zien, verandert het kind mee en komt er ineens wel die rust en harmonie binnen het gezin. Ik vind het elke weer een bijzonder proces om te zien hoeveel we als ouders van onze kinderen kunnen leren. Graag neem ik jou en je gezin mee in dit mooie proces van verandering en verbinding. Want je kunt de ander niet veranderen, je kunt alleen zelf anders omgaan met de situatie. 

hulp voor relatie (stress): 

Ook binnen een relatie ontstaan wrijvingen. Je verandert, de kinderen worden groter of zijn er net en nemen al je tijd in beslag. Hoe ga je daar nu mee om? Hoe blijf je met elkaar in gesprek, zonder de ander steeds het gevoel te geven dat hij of zij het niet goed doet. Wat kun jij zelf veranderen? Ook daarin kan ik je of jullie begeleiden. Ik geef inzichten in de patronen binnen jullie relaties en tips hoe je elkaar weer beter kunt begrijpen. Hoe je elkaar weer kunt horen en echt kunt luisteren naar elkaar. 

Een relatie is niet statisch, maar is in beweging en heeft af en toe onderhoud nodig. Juist door te investeren in elkaar, kun je weer verbinden en je (weer) openstellen voor de ander. 

hulp voor jou en je dier:

Heb je advies nodig voor je dier? Doet het niet wat jij wil of is het jou de baas? Elk dier heeft een leider nodig, als die er niet is, dan gaat het dier de leiding nemen en dat kan voor vervelende situaties zorgen. Ook dan is het belangrijk om in elkaar te investeren. Ik doe naast de fotoreading dan een observatie in jullie omgang, waarbij ik je tips en handvaten geef en je uitleg waarom je dier doet zoals hij doet. Want ook hier geldt, net als bij kinderen, je kunt het dier niet veranderen....het enige wat jij kunt doen als baasje, is zelf anders omgaan met de situatie en goed voor ogen krijgen hoe jij wilt zijn als baas. 

Zo neem je de regie weer in eigen handen en krijg je de relatie die je wilt met je dier.