Onrust

Onrust, wat mag ik schrijven over onrust? Onrust lijkt of voelt vaak als negatief. Zo is het ons geleerd. Maar ik voel onrust nu eens als positief. Want wat betekent onrust eigenlijk op zielsniveau? Het is een teken van je ziel om toch echt weer eens iets aan te pakken, anders te mogen doen, uit je comfortzone stappen, maar omdat we onrust als iets negatiefs ervaren, willen we er niet naar toe en proberen we het uit alle macht weg te duwen. Wat vaak tot nog meer onrust leidt. Want juist door het wegduwen van deze onrust, gaan we uit ons lijf in ons hoofd. We worden wandelende hoofden als het ware. Druk met van alles, maar niet druk met waar het echt om mag gaan. 

Dus plannen we alles vol, en dat is alleen maar afleiding, afleiding van jezelf, van je kern, van je ziel, want lieve mensen de antwoorden zitten in je lijf en niet in je hoofd. 

In je hoofd zitten vaak oplossingen die tijdelijk zijn, die even je onrust wegnemen, die oplossingen geven binnen de lijntjes, binnen de gebaande paden, en zo komen we dus steeds weer terug in hetzelfde cirkeltje en blijf of word je weer een wandelend hoofd....

 

Maar wat als we nu eens contact gaan maken met deze onrust, contact maken met wat je ziel je wil vertellen? Zouden we dan andere keuzes maken? Keuzes die misschien niet voor de hand liggen, maar keuzes die wel dichterbij ons hart liggen, en dus dichter bij ons liggen en ons dus blij gaan maken. 

 

Het is dus belangrijk om je onrust te omarmen, te onderzoeken en dus contact te maken met je lijf, waar je de onrust vaak voelt. Maak verbinding met je lijf, om zo weer te leren voelen wat je nodig hebt, zodat je in je lijf kunt voelen, dat het weer gaat stromen, je kunt de energie dan voelen in je lijf en dan kun je voelen: JA dit wil ik wel, dus ik ga de sprong maken en ervaren wat er gebeurd, gewoon door te voelen en daar een actie aan te hangen. 

 

Wil jij dit ook ervaren? De workshop uit je hoofd, in je lijf sluit heel mooi aan op bovenstaand stukje. 

Voel je ook een JA? meld je dan nu aan voor de online workshop